Blog in Ukrainian

Магістратура у Великобританії

контакт з питань фінансування студентів
У Велику Британію основна частина студентів приїжджає вступати на магістерські та докторські програми. Для будь-якого потенційного студента це чудова можливість покращити знання та підвищити свою цінність на ринку будь-якої країни.
Магістратура у Лондоні має свої переваги. Це престижно, затребуване та гідне вкладення у себе. Ви поринете у захоплюючу навчальну діяльність, одночасно насолодитеся насиченим культурним життям країни.

Терміни навчання, зазвичай, становлять переважно від 1 року, але й можуть до 2,5 років залежно від обраного направления.

У Великій Британії магістратура буває двох видів: дослідницька діяльність та навчальна. У першому випадку робота передбачає самостійну науково-дослідну діяльність під керівництвом куратора. У другому програма складається з лекцій та практики з обраної теми.
У кожному університеті у Великій Британії існують програми Pre Master, які дозволяють за короткий термін підтягнути академічні дисципліни та покращити рівень англійської мови перед магістратурою. На деяких програмах потрібно скласти тести у своїй професійній галузі. Наприклад: для студентів бізнес-спеціальностей потрібен GMAT, для медичних спеціалізацій – MCAT. Альтернативним варіантом є надання свого напрацьованого портфоліо ВНЗ. Часто надати свої роботи необхідно для тих, хто вступає на творчі спеціальності дизайну та моди. За наявності трудового досвіду університет може запросити ваше резюме.
Необхідний пакет документів, який потрібно зібрати: заповнену аплікаційну форму, мотиваційний лист, рекомендаційний лист від викладачів з попереднього місця навчання, результати екзамену з англійської мови TOEFL або IELTS.

Вартість навчання безпосередньо залежить від популярності вашого напряму та статусу ВНЗ. Як правило, дорогими напрямками є медичні науки, гуманітарні дешевші. Загальна вартість навчання у магістратурі у Великій Британії становить не менше 9.000 фунтів на рік і вище. Університети пропонують стипендії для студентів магістратури, що робить навчання відносно доступним або повністю безкоштовним.
Стипендії видаються на конкурсних засадах. Важливо мати хорошу успішність і англійський бал IELTS від 6.5.
Найпопулярніша британська стипендія – Chevening. Стипендія дає можливість навчатися навіть у топових університетах країни. Дізнатися докладніше можна на сайтах вибраного Вами ВНЗ.