Blog in Ukrainian

Причини вивчення курсів психології

проживання в лондонському столичному університеті
Навіщо вам вивчати психологію? Небагато дисциплін можуть вивести вас за межі вашої професійної діяльності, збагатити вашу особистість, розвинути і забезпечити таке широке бачення вашої власної реальності. Психологія навколо вас, і вона торкається кожного аспекту вашого життя! Ми живемо зараз у непростий час, переживаємо пандемію, війни, непорозуміння та безліч проблем, пов'язаних із психоемоційним станом людини, психологія стає дуже затребуваною та максимально необхідною областю.

Ось лише кілька причин, з яких ми вважаємо, що кожен має хоча б дізнатися про психологію.

1. Психологія може допомогти вам краще зрозуміти себе
У міру того, як ви дізнаєтеся більше про те, як відбувається розвиток, як він формує вашу особистість і як такі фактори, як суспільство та культура, впливають на поведінку, ви можете глибше зрозуміти багато факторів, що впливають на вас.

2. У бізнесі вся справа у психології
Психологія впливає кожен аспект нашого життя, але особливо вона поширена у діловому світі. Відносини лежать у основі бізнесу; мова йде про здатність продавати іншим, впливати на них та ефективно співпрацювати з ними. Якщо ви вивчаєте психологію та дізнаєтеся, як функціонує свідомість інших людей, ви зможете ефективно спілкуватися та заслужити на повагу своїх колег, клієнтів та ділових партнерів.

3. Вдосконалювати свої дослідницькі навички
Здатність досліджувати тему чи проблему є важливим інструментом як керівників, так і співробітників. Цей досвід дозволить вам переглядати тендери, вивчати можливі проекти та багато іншого, незалежно від професії чи галузі, яку ви обрали після отримання ступеня психолога.

4. Психологія допоможе вам покращити свої комунікативні навички.
Вивчення таких тем, як емоції, мова та мова тіла може допомогти вам коригувати свої навички міжособистісного спілкування. Дізнавшись більше про ці речі, ви зможете краще зрозуміти, що кажуть інші люди і що вони намагаються взагалі сказати.

5. Ви розвинете навички критичного мислення
Вивчаючи психологію, ви дізнаєтеся більше про такі теми, як наука, прийняття рішень та вирішення проблем, які можуть допомогти вам покращити свою здатність глибоко та критично мислити з різних питань.

6. Психологія може допомогти вам у розвитку вашої кар'єри
Звичайно, в психології є багато цікавих професій, які ви, можливо, захочете вивчити, але вивчення предмета може допомогти вам і в багатьох інших професіях. Наприклад, розуміння людської поведінки може допомогти вам керувати своїми співробітниками та взаємодіяти з ними, якщо ви хочете стати бізнес-менеджером.

7. Більш глибоке знання людських взаємодій
Психологія сама по собі не перетворить нас на психологічно досконаліших, успішних чи щасливих людей. Депресія та тривога поширені серед психологів. Вони не застраховані від емоційних невдач у відносинах, і вони мають свої тривоги та обмеження. Однак наявність усієї цієї інформації робить їх значно більш обізнаними про те, що відбувається навколо них. Це значно покращує їхнє розуміння реляційної динаміки. Це дозволяє їм зрозуміти, коли їм слід звернутися по допомогу, щоб ефективно допомогти собі чи іншим.

8. Допоможе вам краще зрозуміти психічні захворювання
Навіть якщо ви не хочете бути психотерапевтом, вивчення психології може допомогти вам краще зрозуміти, як виявляються та лікуються психологічні розлади. Ви також можете дізнатися, як покращити своє психічне здоров'я, зменшити стрес, покращити пам'ять і жити більш щасливим та кращим життям.

9. Психологія може бути не лише захоплюючою, а й цікавою
Від внутрішніх оптичних ілюзій, що розкривають внутрішню роботу мозку, до шокуючих експериментів, що показують, як далеко люди зайдуть, щоб підкоритися авторитетній фігурі, завжди є щось дивовижне і навіть цікаве, що можна дізнатися про людський розум і поведінку.

10. Психологія - відмінне доповнення до інших областей
Психологія — одна з небагатьох областей дослідження, яка добре доповнює інші науки. Наприклад, ми могли б мати ступінь у галузі журналістики, медицини, фармацевтики, філології, антропології, мистецтва або економіки і в той же час вирішити отримати ступінь у галузі психології, щоб отримати набагато багатшу та повнішу підготовку.

Отже, якщо ви думаєте про вивчення психології, ми хотіли б покликати вас зробити це. Це фантастична подорож, яка рідко розчаровує.