Blog in Ukrainian

Як вступити до університету на затребувані напрямки у Великій Британії?

ступінь магістра лондонського університету
Умови вступу до університету практично однакові. Все залежить від вашого запиту, тому підбирається потрібний напрямок. Вищу освіту у Великій Британії здобувають в університетах та інших освітніх закладах. Вартість в них повністю виправдана, адже це гідна інвестиція у своє майбутнє з високою ймовірністю окупності.

Якщо ви вирішуєте надходити, отримавши атестат про повну середню освіту, вам необхідно вибрати програми Foundation або International Year One.

Програма Foundation є обов'язковою частиною перед вступом до університету. Ви стаєте перепрофільованим студентом у 12 класів замість 11 та отримуєте можливість до кінця визначитися з напрямком перед університетом. Протягом програми студент підвищує рівень англійської, адаптується до англійської системи освіти та проходить профільні дисципліни.

Існують вузькоспрямовані напрями навчання Foundation, якщо ви вже визначилися. Наприклад, бізнес-програма готує студентів, хто збирається вступати на фінанси, економіку або вибирає собі сферу управління.

Навчання гарантує деякі вузи автоматичне зарахування при хорошій успішності. На бакалавраті навчаються 3-4 роки, залежно від обраної вами спеціальності, після чого можна залишитися на стажування в країні ще на рік.

Друга програма International Year One допомагає підготуватись до університету, як і Foundation. Вибір на програмі профільних предметів зазвичай невеликий. Важливо, щоб дисципліни були подібними до тих, що будуть на першому курсі університету. Програма підходить для тих, хто вже вивчив рік у вузі.

Найзатребуванішими напрямками у Великій Британії є - економіка та управління, юриспруденція та сфера IT.

Документи для вступу можна подати через UCAS або безпосередньо до приймальної комісії. Для бакалаврату необхідна: копія закордонного паспорта, атестат про повну середню освіту, диплом Foundation, мотиваційні та рекомендаційні листи, сертифікат IELTS або TOEFL. Список може змінюватися в залежності від напряму навчання та університету.
У будь-якому випадку, що б ви не обрали, вибирайте те, що вам подобається. Ваше майбутнє лише у ваших рук.