Blog in Ukrainian

5 міфів про магістратуру у Великій Британії

лондонський столичний університет плата за бакалавра для іноземних студентів
МІФ 1: Вчитися магістратурі у Великій Британії дорого:

Проходження магістерської програми, безумовно, є інвестицією, незалежно від того, чи вирішите ви робити це в найближчому місті або на іншому кінці світу, але хороша новина полягає в тому, що закордонні університети все більше усвідомлюють це та пропонують фінансові рішення, крім того, є та інші способи звести інвестиції до мінімуму.

У Великій Британії плата за здобуття ступеня магістра починається з 5000 фунтів стерлінгів на рік, і існує можливість отримання державного кредиту на навчання в магістратурі в розмірі до 11836 фунтів стерлінгів. Навіть магістра в Лондоні починається від 5000 фунтів стерлінгів для домашніх студентів та 12000 фунтів стерлінгів для іноземних студентів з можливістю отримання знижок.

Великобританія, як і раніше, входить до улюблених напрямів навчання студентів у світі саме тому, що пропонує можливість завершення магістерської програми за 1 рік, що автоматично передбачає значне скорочення підсумкових витрат, що виділяються на проживання та проживання.


МІФ 2: Я можу отримати фінансування лише в тому випадку, якщо у мене будуть визначні результати

Великобританія пропонує можливість отримання кредиту у розмірі до 11 836 фунтів стерлінгів та пропонується громадянам, які не досягли віку 60 років у перший день початку курсу, отримали статус pre-settled або settled та проживали не менше 3 років у Великобританії чи ЄС (для громадян Європейського Союзу ).

Ці кредити можуть повністю покрити витрати на навчання та деякі витрати на проживання, вони мають бути погашені лише після закінчення навчання та за наявності річної зарплати не менше 27000 фунтів стерлінгів.

МІФ 3: Я мушу вивчати ту саму область, що й на бакалавраті

Не завжди, але університети хочуть бачити, що є базові знання у тій галузі, на яку ви хочете подати документи. Практично, якщо ви хочете вступити на магістратуру з математики, а у вас ступінь бакалавра зі спеціалізацією з літератури, вас швидше за все не приймуть, і не тому, що у вас немає ступеня бакалавра з математики, а тому, що вона буде важким для ви зрозуміти деякі концепції.

Але часто можна отримати ступінь магістра в області, не пов'язаної з попереднім ступенем бакалавра. Численні програми цінують особливий досвід роботи та знань, які люди зі ступенями бакалавра можуть приносити до програми.

Нижче список тих курсів на який можна подати маючи бакалавра в іншій області:

Магістр мистецтв (MA) з англійської мови та гуманітарних наук
Магістр мистецтв (MA) в галузі освіти
Магістр мистецтв (MA) в галузі дизайну інтер'єру
Магістр наук (MSc) в галузі судової та юридичної психології
Магістр наук (MSc) в галузі інформаційних технологій
Магістр наук (MSc) у галузі клінічного консультування з питань психічного здоров'я
Магістр наук (MSc) в галузі кібербезпеки
Магістр наук (MSc) в галузі управління охороною здоров'я
Магістр наук (MSc) в галузі санітарної освіти та просування
Магістр ділового адміністрування (MBA)

Фінанси, зв'язки з громадськістю, громадська охорона здоров'я, управління проектами, маркетинг, харчування, працетерапія, соціальна робота та інформаційні системи — ось відмінні сфери освіти на рівні магістра, для яких не потрібний ступінь бакалавра в конкретній професії.

МІФ 4: Важко окупити вкладення в магістерську програму

Дані поздовжнього дослідження DLHE показують, що аспіранти на 20% частіше обіймають керівні посади.

Ці цифри також підтверджуються Graduate Labor Market Survey, розробленим урядом Великобританії, який засвідчив, що високий рівень зайнятості серед аспірантів віком від 16 до 64 років склав 77,8% у 2017 році порівняно з 65,5% серед випускників бакалаврату. Випускники таких програм, як «Інженерний менеджмент», «Стратегія», «Маркетинг», «Бізнес», «Інформатика» та «Економіка», часто потрапляють до списків найвищих співробітників.

МІФ 5: Я не можу влаштуватися на роботу під час навчання у магістратурі

Університети за кордоном пропонують гнучкі варіанти магістерських програм, саме значна частина студентів вирішує працювати паралельно, тим більше, що студенти з ЄС не мають обмежень на ринку праці в Європі.

Ось лише кілька варіантів, які допоможуть вам влаштуватися на роботу під час навчання:

Різні дати початку: багато навчальних закладів пропонують магістерські програми з датою початку у січні чи пізніше. Багато студентів обирають магістерську програму, яка розпочинається у січні, бо їхня робота дозволяє їм пропустити календарний рік, а не навчальний.

Варіанти навчання у вечірній час та у вихідні дні або навіть заочне навчання.

Онлайн-програми: якщо у вас вже є робота і ви не хочете її кидати, але вивчення предмета, як і раніше, є пріоритетом, ви можете вибрати один навчальний заклад, що пропонує онлайн-магістерські програми.

Так, у Великій Британії завжди будуть сильні роботодавці, які шукають найкращих фахівців. Зі ступенем магістра, здобути в одному з університетів острова, працевлаштування в такій компанії може стати дуже легким процесом. Це тому, що диплом британського навчального закладу має велику вагу.

Такий диплом є для будь-якого роботодавця гарантією того, що його майбутній співробітник – справжній професіонал, який дуже добре підготовлений, на якого він може розраховувати.