Blog in Ukrainian

Проживання студентів у Великій Британії

університетська плата Великобританії
Більшість студентів хвилює не лише процес вступу та навчання у Великій Британії, але й місце, де студент буде комфортно жити та відпочивати від навчання. Вартість житла в Лондоні одна з найвищих, ціна варіюється від обраного району та умов.

Доступні варіанти проживання для іноземних студентів – це гуртожиток при університеті, вона ж резиденція. Основна частина студентів, які вирішили оселитися в гуртожитку, перші курси бакалаврату або майбутні студенти підготовчих програм. Місця обмежені і дуже важливо самому подати заявку про проживання в університеті.
Вартість складає від 80 до 750 фунтів на тиждень. У кімнаті може жити кілька людей чи один студент. Ванна кімната та кухня із загальними зручностями. Резиденція поєднує академічні спільноти, тут легше заводити нові знайомства, друзів, влаштовувати різноманітні заходи.
Гуртожитки обладнані камерами відеоспостереження, безпека є досить високою.

Студенти, які надійшли на магістратуру, найчастіше обирають квартири або кімнати недалеко від університету. Це зручно, оскільки цей тип житла оснащений усім необхідним приладдям у вигляді пральної машинки, кухні та ванної кімнати не виходячи за межі блоку будівлі. Таке житло може коштувати від 80 до 500 фунтів стерлінгів, залежно від обраного району. ВНЗ Великобританії допомагають студентам у питаннях оренди, обираючи чесних та перевірених.

Найвідоміший і один із цікавих способів – це проживання у сім'ях. Здебільшого його обирають студенти, коли місця у гуртожитках переповнені. Тут переваг більше, є можливість повністю поринути в англомовне середовище, відчути гостинність та домашню теплоту із затишком.

Який варіант ви б не вибрали, необхідно враховувати свої особисті особливості та уподобання, про решту подбає університет.