Blog in Ukrainian

Особливості навчання у Великій Британії: коледж чи університет?

ма освіта з розміщенням у вк
Перед тим як ви вирішили вступати до навчального закладу у Великій Британії, необхідно визначитися з напрямком, дізнатися про особливості програм навчання, розрахувати можливі витрати та оцінити свою платоспроможність. Звернути увагу на вузи, які отримали акредитацію для прийому іноземних студентів та на атестат вищий за середній.
Вибираючи між коледжем та університетом, визначте мету вашого навчання.

У Британії коледжами зазвичай називають школи, які мають вузький напрямок або програму. Навчальні терміни можуть бути від кількох місяців до кількох років. Іноземні студенти вступають після 8-го або 9-го класу, потім навчання в університеті можна продовжити за прискореною програмою. Необхідно надати атестат про закінчення школи, документ з оцінками та результати іспиту IELTS.

Почати можна будь-якої пори року, заняття проходять у невеликих групах.
В університетах викладають велику кількість дисциплін та проводять наукові дослідження. Це унікальна можливість здобути фундаментальні знання разом із практичними навичками. Навчання триває від 3 до 7 років, залежно від спеціалізації. Кількість учнів групи у рази більше, ніж у коледжах.

Для вступу необхідні результати IELTS, диплом Foundation, атестат про повну освіту, мотиваційні та рекомендаційні листи та інші важливі документи.

Іноземні студенти вступають до коледжів на підготовчий етап Foundation до університету. Основна відмінність полягає в тому, що коледж дає хорошу фундаментальну основу для вступу до університету, полегшує процес подання всіх документів та дає можливість адаптуватися до нового мовного середовища.

Лише мала частина британських коледжів пропонують програми вищої освіти.
Освіта у Великій Британії вважається кращою завдяки суворій дисципліні викладачів, комплексному підходу та новітнім технологіям. Різноманітність напрямків допомагає зробити вибір навчального закладу, виходячи з ваших особливостей, захоплень та цілей. Ви знайдете собі те, що зробить процес навчання багатогранним і пізнавальним.