Blog in Ukrainian

Як отримати студентську візу до Великобританії?

рейтинг університетського коледжу Лондона

Здобути освіту за кордоном, особливо в одній із найкращих для цього країн - Великобританії, мріє багато хто. Якщо ви плануєте вступати до Великобританії, то для цього потрібна студентська віза.

Для навчання в цій країні доступні чотири види віз:
- Студентська
- Короткострокова
- Віза для навчання дітей у середніх школах
- Стандартна віза для навчання на короткостроковий період до 6 місяців.

Студентська віза є оптимальною для тих, хто збирається вступати на довгострокові програми навчання терміном від 11 місяців. Віза дає право на роботу до 20 годин на тиждень та під час канікул на повній зайнятості.
Короткострокові візи тривають від 6 до 11 місяців. По ній дозволено працювати не більше 10 годин на тиждень, так само як і за стандартною візою.

Правила оформлення візи досить високі за своїми вимогами та залежать від країни заявника. Щоб подати документи на студентську візу до Великобританії, необхідно отримати запрошення від університету Confirmation of Acceptance for Studies (CAS). На офіційному сайті заповнюється анкета, після чого в одному із візових центрів своєї країни призначають зустріч, де необхідно буде здати біометрію та документи на візу.

Необхідний перелік документів для візи до Великобританії:
- закордонний паспорт строком не менше 6 місяців з моменту подачі;
- Витяг зі свого банківського рахунку або того, хто є спонсором. Щонайменше 1100 фунтів стерлінгів. Виписка з рахунку має бути строком не більше місяця на момент подання документів;
- у разі спонсорства, лист має підтверджувати згоду спонсора на фінансування;
- згоду від батьків, якщо студенту менше 18 років;
- підтвердження про зарахування до університету. Заява подається не пізніше трьох тижнів до початку навчання та не раніше 6 місяців до від'їзду до Великобританії;
- сертифікат IELTS;
- сертифікат ATAS для магістрантів;
- довідка з роботи батьків або спонсора, із зазначенням посади та заробітної плати;
- Консульський та медичний збір.

Якщо ви хочете продовжити студентську візу, важливо, щоб навчальна програма була рівнем вище попередньої і була аналогічною до вашої спеціальності. Вартість візи – 475 фунтів стерлінгів. Термін подачі не раніше ніж за 3 місяці до початку курсів.