Blog in Ukrainian

Зміни в імміграційному законі щодо Ukraine Extension Scheme

Зміни в імміграційному законі щодо Ukraine Extension Scheme (схеми продовження перебування в Великобританії для українців та їхніх сімей) набули чинності 17 липня 2023 року. Згідно з новими правилами:

  • Заявники, які мали дійсну візу Великобританії у будь-який період з 18 березня 2022 по 16 листопада 2023 року (строк дії не обов'язково повинен охоплювати весь цей період), можуть подати заявку на Ukraine Extension Scheme до 16 травня 2024 року.

  • Схема поширюється на всіх, хто має британські візи, такі як віза сезонного працівника (Tier 5), туристична (Standard Visitor) або робоча (Skilled Worker). Перехід з Homes for Ukraine або Ukraine Family Scheme на Ukraine Extension Scheme більше не дозволяється.

  • Заявники все одно повинні перебувати на території Великобританії для подання заявки на Ukraine Extension Scheme.

  • Час очікування рішення по заявці на Extension становить від кількох днів до 6 місяців, іноді може бути і довше. Відсоток відмов наразі складає 10,5% (на 11 липня 2023 року).

  • Заявники, які чекають рішення про продовження, повинні дотримуватися правил своєї початкової візи. Наприклад, для людей з туристичною або сезонною робочою візою це означає заборону працювати, орендувати довгострокове житло, мати доступ до соціальних виплат та безкоштовної медицини, а також відсутність права на допомогу з бездомністю.

Будь ласка, зверніться до офіційної сторінки Ukraine Extension Scheme (https://www.gov.uk/guidance/apply-to-stay-in-the-uk-under-the-ukraine-extension-scheme) для отримання більш детальної інформації.

Правила і умови подачі на інші "українські" схеми - спонсорську Homes for Ukraine та сімейну Ukraine Family Scheme - ЗАЛИШАЮТЬСЯ НЕЗМІННИМИ. Ці схеми діють, і для них немає встановлених дат завершення подачі. Крім того, жодна з "українських" віз не може бути продовжена після 3 років перебування і не дає права на отримання статусу постійного резидента Великобританії.