Blog in Ukrainian

Мотиваційний лист

кредит на утримання
Для вступу до університетів Великої Британії до пакету документів входить мотиваційний лист. Це одна з найважливіших програм після сертифіката IELTS.

Приймальна комісія часто приділяє велику увагу мотиваційному листу, тому грамотна заповнюваність листа збільшує ваші шанси на перемогу. Мотиваційний лист – це есе, суть якого полягає в тому, щоб студент розкрив у ньому свій потенціал, амбіції та бажання вчитися.

Основна вимога мотиваційного листа – це структура та інформативність. Вступ та укладання листа справляють найяскравіші враження. Намагайтеся писати лаконічно, зрозуміло та без складних граматичних конструкцій. На самому початку розкажіть яку спеціальність ви обрали, чому ви хочете її вивчати, покажіть максимальну залученість та зацікавленість. Далі вкажіть: де вчилися, про свої заслуги, таланти, якості, розкрийтеся максимально і не соромтеся своїх досягнень. Розкажіть про свій досвід, як ви долаєте труднощі, про кар'єрні перспективи. На завершення листа згадайте, чому саме вас мають прийняти до університету, чим він може допомогти та донесіть свою цінність. Ваше завдання – зацікавити університет у своїй кандидатурі.

Мотиваційний лист необхідний як для бакалаврату, магістратури або докторантури у Велику Британію. Уточніть вимоги на сайті обраного вами університету, оскільки сторона, що приймає, готова приймати тільки рукописний текст потенційного студента.

Уникати слід копіювання чужого листа, це може вплинути рішення приймальної комісії. Не допускайте орфографічних помилок та не прикрашайте факти. Перед тим, як надіслати мотиваційний лист, його краще прочитати вголос кілька разів і дати прочитати людині, якій ви довіряєте, щоб очистити текст від непотрібних слів, речень чи навпаки доповнити.

Ваша чесність, щирість намірів та великий інтерес – початок великих перспектив навчання у Великій Британії.