Blog in Romanian

Master în Marea Britanie

lista universităților din Londra
În Marea Britanie, majoritatea studenților vin să se înscrie la programe de masterat și doctorat.
Pentru orice potențial student, aceasta este o oportunitate excelentă de a-și îmbunătăți cunoștințele și de a-și crește valoarea pe piața oricărei țări.

O diplomă de master la Londra are avantajele sale. Este prestigios, solicitat și o investiție bună. Vă veți cufunda în activități educaționale interesante în timp ce vă bucurați de viața culturală bogată a țării.

Termenele de studiu, de regulă, sunt în principal de la 1 an dar pot fi și până la 2,5 ani, în funcție de direcția aleasă.

În Marea Britanie, există două tipuri de diplome de master: activități de cercetare și de formare în domeniu. În primul caz, studiul implică activități de cercetare independente sub îndrumarea unui curator. În al doilea, programul constă în prelegeri și practică pe tema aleasă. Fiecare universitate din Marea Britanie are programe Pre Master care permit îmbunătățirea rapidă a disciplinelor academice și perfecţionarea rapidă a nivelului de engleză înainte de diploma de master propriu-zisă. Unele programe vă cer să susțineți teste în domeniul dvs. profesional. De exemplu, studenții din domeniul business au nevoie de un GMAT; studenții de la medicină au nevoie de un MCAT. O opțiune alternativă este să trimiteți portofoliul detaliat la universitate. De multe ori este necesar să îşi depună lucrările candidații la specialitățile creative de design și modă. Dacă aveți experiență de lucru, universitatea vă poate solicita şi CV-ul.

Pachetul necesar de documente care trebuie colectate: un formular de cerere completat, o scrisoare de motivaţie, scrisori de recomandare de la locul de studiu anterior, rezultatele TOEFL sau IELTS.

Costul studiilor depinde direct de popularitatea direcției dvs. și de statutul universității. De regulă, științele medicale sunt mai scumpe, în timp ce cele umanitare sunt mai ieftine. Costul total al studiului pentru o diplomă de master în Marea Britanie este de cel puțin 9.000 GBP pe an sau mai mult. Universitățile oferă burse pentru studenții absolvenți, făcând studiile relativ accesibile sau complet gratuite. Bursele sunt acordate pe bază de competiție. Este important să aveți performanțe academice bune și un scor IELTS al limbii engleze de 6.5.

Cea mai populară bursă din Marea Britanie este Chevening. Bursa face posibilă studierea chiar și la universitățile de top din țară. Puteți afla mai multe pe site-urile universității alese.