Blog in Romanian

Cazarea studenților în Marea Britanie

taxa de studii a universității metropolitane din Londra
Majoritatea studenților sunt preocupați nu numai de procesele de admitere și de studiu în Marea Britanie, dar și de locul în care o să locuiască confortabil și o să se odihnească de la studii. Costul locuințelor în Londra este unul dintre cele mai mari; pretul variază in funcţie de zona şi condiţiile locului.

Opțiunile de cazare disponibile pentru studenții străini sunt şi căminele universitare, care sunt și reședință. Se stabilesc în cămin, în primul rînd, studenţii cursurilor de licență sau viitori studenți ai anului zero. Locurile sunt limitate și este foarte important să aplicați singur pentru rezidența la căminele universitare.

Costul variază de la 80 la 750 de lire sterline pe săptămână. Sunt camere pentru o singură persoană şi pentru mai multe. Baia și bucătăria sunt comune. Reședința unește comunitățile academice. Este mai ușor să faci noi cunoștințe, prieteni și să fie organizate diverse evenimente. Căminele sunt dotate cu camere de supraveghere video iar securitatea este la un nivel ridicat.
Studenții care se înscriu la un master aleg cel mai adesea apartamente sau camere în apropierea universității. Acest lucru este convenabil, deoarece acest tip de cazare este echipat cu toate cele necesare: mașină de spălat, bucătărie și baie, care pot fi utilizate fără a părăsi blocul. O astfel de cazare costă între 80 și 500 de lire sterline în funcție de zona aleasă. Universitățile din Marea Britanie îi ajută pe studenți cu probleme de închiriere a cazărilor, oferindule pe acelea oneste și verificate.

Cea mai cunoscută și una dintre cele mai interesante modalităţi de cazare este locuirea la familiile de nativi. Este ales mai des de studenți atunci când căminele sunt supraaglomerate. Există mai multe avantaje aici, există o oportunitate de a vă scufunda complet în mediul vorbitor de limba engleză, de a simți ospitalitatea, confortul şi căldura gazdelor.

În orice caz, indiferent de opțiunea pe care o alegeți, trebuie să țineți cont de caracteristicile și preferințele personale, iar universitatea se va ocupa de restul.