Blog in Romanian

Cum pot obține finanțare pentru studii?

universități din Marea Britanie pentru studenții ucraineni
Finanțarea studenților vine sub forma unui împrumut de stat care plătește costul taxelor de școlarizare universitare. Există două tipuri de împrumut. Primul acoperă costul cursului academic, care merge direct la instituție, include și cărțile de curs și alte necesități legate de studii. Al doilea este pentru nevoile de bază, inclusiv cazare și mâncare. Acest tip de împrumut este destinat celor care chiar au nevoie să fie asigurați. Depinde de nivelul veniturilor părinților, de locația universității și de cazare. În Anglia, împrumutul maxim pentru studenți este de 9.250 de lire sterline pentru studenți și de aproximativ 10.500 de lire sterline pentru absolvenți. Pentru cei care locuiesc în afara Londrei, suma maximă și minimă va fi dublată.

Împrumutul pentru rezidență este de 12.000 de lire sterline pe an. Prin acest program, există și granturi care acoperă parţial grădinița pentru studenții cu copii. Grantul acoperă până la 80% din cost și până la maximum 260 GBP pe săptămână dacă există doi sau mai mulți copii. Nu trebuie să întoarceţi înapoi acești bani. Când studentul își finalizează cursul și venitul său depășește 27.000 de lire sterline pe an, banii împrumuți trebuie să fie rambursați. Dacă câștigurile beneficiarului nu ating acest nivel, nu este nevoie să ramburseze împrumutul. Creditele sunt anulate după 30 de ani.

Dacă ai ales deja un curs, ar trebui să studiezi site-ul universității și să te uiți la secțiunea despre granturi. Acolo găseşti detalii despre termenele limită, documentele necesare și regulile de admitere. Eligibilitatea depinde de cursul de studii, universitate, vârstă, naționalitate și statutul de reședință. În plus, multe universități oferă propriul sistem de burse. Acestea sunt, în general, acordate în funcție de următoarele criterii: progres academic bun, potențial, motivație și nevoi financiare.

Este posibil să solicitați finanțare la organul de finanțare a studenților din Regatul Unit din țara ta de origine înainte de a intra la universitate. Trebuie să îți creezi un cont, să completezi detaliile, să trimiți pașaportul sau documentele de identitate la prima cerere și să-ți declari venitul familiei.