Blog in Romanian

Motive pentru a studia psihologia

Manchester universities
De ce ar trebui să studiezi psihologia? Puține discipline vă pot duce dincolo de performanța profesională, vă pot îmbogăți personalitatea, dezvolta și asigura o viziune atât de largă asupra propriei realități. Psihologia este peste tot în jurul nostru și atinge fiecare aspect al vieții! Trăim vremuri complicate acum, trecem printr-o pandemie, războaie, neînțelegeri și multe probleme legate de starea psiho-emoțională a omului, psihologia devine un domeniu foarte solicitat și de maximă necesitate.

Iată doar câteva motive pentru care credem că toată lumea ar trebui să învețe cel puțin câte ceva despre psihologie.

1. Psihologia te poate ajuta să te înțelegi mai bine pe tine însuți
Pe măsură ce aflați mai multe despre modul în care are loc dezvoltarea, cum vă modelează personalitatea și modul în care factorii precum societatea și cultura influențează comportamentul, este posibil să găsiți o înțelegere mai profundă a numeroaselor influențe care v-au afectat.

2. Totul ține de psihologie în afaceri.
Psihologia are un impact asupra fiecărui aspect al vieții noastre, dar este răspândită în special în lumea afacerilor. Relațiile sunt în centrul afacerilor, să poți vinde altora, să-i influențezi și să colaborezi eficient cu ei. Dacă studiezi psihologia și înveți cum funcționează mintea altor oameni, vei putea comunica eficient și vei câștiga respectul colegilor, clienților și partenerilor tăi de afaceri.

3. Îmbunătățiți-vă abilitățile de cercetare
Capacitatea de a investiga un subiect sau o problemă este un instrument important atât pentru manageri, cât și pentru personal. Această expertiză vă va permite să revizuiți licitații, să studiați posibile proiecte și multe altele, indiferent de profesia sau industria pe care alegeți să o urmați după obținerea diplomei de psihologie.

4. Psihologia vă poate ajuta să vă îmbunătățiți abilitățile de comunicare
Studierea unor subiecte precum emoția, limbajul și limbajul corpului vă poate ajuta să vă ajustați abilitățile de comunicare interpersonală. Aflând mai multe despre aceste lucruri, puteți obține o mai bună înțelegere a ceea ce spun și ceilalți oameni.

5. Îți vei dezvolta abilitățile de gândire critică
Pe măsură ce studiați psihologia, veți afla mai multe despre subiecte precum știința, luarea deciziilor și rezolvarea problemelor, toate acestea vă pot ajuta să vă îmbunătățiți capacitatea de a gândi profund și critic la o varietate de probleme.

6. Psihologia te poate ajuta in dezvoltarea carierei tale
Desigur, există multe cariere interesante în psihologie pe care poate doriți să le explorați, dar studierea subiectului vă poate ajuta în multe alte profesii. Înțelegerea comportamentului uman, de exemplu, vă poate ajuta să gestionați și să interacționați cu angajații dvs. dacă doriți să fiți manager de afaceri.

7. O cunoaștere mai profundă a interacțiunilor umane
Psihologia nu ne va transforma în oameni mai buni din punct de vedere psihologic, mai de succes sau mai fericiți. Depresia și anxietatea sunt comune în rândul psihologilor. Ei nu sunt imuni la eșecurile relațiilor emoționale și au propriile lor anxietăți și limitări. Deținând toate aceste informații, totuși, îi face mult mai conștienți de ceea ce se întâmplă în jurul lor. Își îmbunătățește considerabil înțelegerea dinamicii relaționale. Le permite să recunoască când ar trebui să solicite asistență pentru a se ajuta în mod eficient pe ei înșiși sau pe alții.

8. Vă poate ajuta să obțineți o mai bună înțelegere a bolilor mintale
Chiar dacă nu vrei să fii psihoterapeut, studiul psihologiei te poate ajuta să înțelegi mai bine cum sunt identificate și tratate tulburările psihologice. De asemenea, puteți descoperi cum să vă îmbunătățiți sănătatea mintală, să reduceți stresul, să vă îmbunătățiți memoria și să trăiți o viață mai fericită și mai bună.


9. Psihologia poate fi atât distractivă, cât și de fascinantă
De la iluzii optice intrinseci care dezvăluie funcționarea interioară a creierului până la experimente șocante care arată cât de departe vor merge oamenii pentru a se supune unei figuri de autoritate, există întotdeauna ceva uimitor și chiar uimitor de învățat despre mintea și comportamentul uman.


10. Psihologia este o completare excelentă a altor domenii
Psihologia este unul dintre puținele domenii de studiu care completează atât de bine alte științe. De exemplu, am putea deține o diplomă în jurnalism, medicină, asistență medicală, farmacie, filologie, antropologie, artă sau economie și am putea alege să începem o diplomă în psihologie în același timp pentru a obține o pregătire mult mai bogată și mai completă.

Așadar, dacă te gândești să studiezi Psihologie, am dori să te încurajăm să mergi. Este o călătorie fantastică care rareori dezamăgește.