Blog in Romanian

Caracteristicile studiilor în Marea Britanie: colegiu sau universitate?

Universități din Londra qs
Înainte de a vă decide să intrați într-o instituție de învățământ britanică, trebuie să alegeți cursul de studiu, să aflați caracteristicile diferitelor programe, să calculați costurile posibile și să vă evaluați capacitatea de plată. Căutați instituții care sunt acreditate pentru a admite studenți internaționali și care au cerințe de intrare peste medie.

Atunci când alegeți între colegiu și universitate, ar trebui să cunoaşteţi care e scopul studiilor dvs. În Marea Britanie, colegiile se referă de obicei la școli care au un spectru mai restrâns de cursuri. Perioadele de studiu pot fi scurte de câteva luni sau lungi până la câțiva ani. Studenții internaționali intră în jurul vârstei de 16 ani, iar mai târziu poți continua la universitate într-un program accelerat. Trebuie să depuneți certificatul de absolvire a școlii, un document care să arate notele, de asemenea, rezultatele examenului IELTS. Vă puteți începe studiile în orice moment al anului, iar cursurile se țin în general în grupuri mici.

Universitățile oferă un număr mare de discipline și efectuează diferite cercetări. Aceasta este o oportunitate unică de a dobândi cunoștințe aprofundate împreună cu abilități practice. Studiile durează de la trei până la șapte ani, în funcție de specialitate. Dimensiunile grupurilor sunt de obicei de multe ori mai mari decât la colegiu. Aveți nevoie de rezultate IELTS, o diplomă de Foundation, un certificat de absolvire a şcolii, scrisori de motivare și recomandare și alte documente importante pentru admitere.

Studenții internaționali intră la colegiu în cadrul Programelor Foundation pentru a se pregăti pentru studii la universitate. Principala diferență este că colegiul oferă o bază solidă pentru intrarea ulterioară la universitate, facilitează procesul de transmitere a documentelor și vă ajută să vă adaptați la un nou mediu lingvistic. Doar o mică parte din colegiile din Marea Britanie oferă programe de învățământ superior.

Educația din Marea Britanie este considerată cea mai bună datorită disciplinei stricte a personalului didactic, unei abordări practice și a tehnologiilor de ultimă oră. Varietatea largă de programe de studiu vă ajută să alegeți o instituție de învățământ pe baza caracteristicilor, intereselor și obiectivelor personale. Veți descoperi ceea ce face din învățare o experiență diversă și îmbogățitoare.