Blog in Romanian

5 mituri despre programele de master în Marea Britanie

Universitatea Metropolitană din Londra
MITUL 1: Este scump să urmezi un program de master în Marea Britanie:

Obținerea unui program de master este cu siguranță o investiție indiferent dacă decizi să o faci în cel mai apropiat oraș sau în cealaltă parte a lumii, dar vestea bună este că universitățile din străinătate sunt din ce în ce mai conștiente de acest lucru și oferă soluții de finanțare, în plus, există și alte metode de a menține investiția la minimum.

în Marea Britanie, spre exemplu, taxele pentru o diplomă de master încep de la 5.000 GBP/an și există posibilitatea de a accesa un împrumut guvernamental pentru studii de master de până la 11.836 GBP. Chiar și un master în Londra începe de la 5000 GBP pentru studenții de acasă și 12000 GBP pentru studenții internaționali cu posibilitatea de a obține reduceri.

Marea Britanie se află în continuare printre destinațiile de studiu preferate ale studenților din lume tocmai pentru că oferă posibilitatea finalizării programului de master în 1 an, ceea ce presupune automat o reducere semnificativă a costurilor finale alocate cazării și locuinței.

MITUL 2: Pot obține finanțare doar dacă am rezultate extraordinare

Marea Britanie oferă posibilitatea de a accesa un împrumut de până la 11.836 de lire sterline și este oferit cetățenilor care nu au împlinit vârsta de 60 de ani în prima zi de începere a cursului, au obținut statutul de pre-settled și settled și au locuit la cel puțin 3 ani în Marea Britanie sau UE (pentru cetățenii Uniunii Europene).

Aceste împrumuturi pot acoperi integral cheltuielile cu taxele de școlarizare și unele cheltuieli de întreținere, acestea ar trebui rambursate numai după absolvire și atunci când au cel puțin 27000 GBP ca salariu anual.

MITUL 3: Trebuie să studiez același domeniu pe care l-am studiat la licență

Nu întotdeauna, dar universitățile vor să vadă că există cunoștințe de bază în domeniul pentru care aplicați. Practic, dacă vrei să aplici la un program de master în Matematică Aplicată și diploma ta de licență este cu o specializare în Literatură, cel mai probabil nu vei fi acceptat, și nu pentru că nu ai o diplomă de licență în Matematică, ci pentru că va iti va fi greu sa intelegi anumite concepte.
Dar, este adesea posibil să obțineți o diplomă de master într-un domeniu diferit de cel al diplomei dvs. de licență. Numeroase programe apreciază experiențele de muncă distincte și domeniile de expertiză pe care persoanele cu diferite diplome de licență le aduc programului. Pentru a vă ajuta să înțelegeți mai bine opțiunile dvs. academice, am pregătit o listă de diplome de master specifice pe care le puteți obține cu orice diplomă de licență:

Master în Arte Engleză și științe umaniste
Master în Arte Educație
Master în Arte  Design interior
Master în psihologie legală și juridică
Master în Științe și Tehnologia Informaționale
Master în consiliere clinică și sănătate mintală
Master în Cibernetica
Master în Managementul Sănătății
Master în Educație și Promovare a Sănătății
Master în Administrarea Afacerilor

Finanțe, relații publice, sănătate publică, management de proiect, marketing, nutriție, terapie ocupațională, asistență socială și securitatea sistemelor informaționale sunt câteva domenii excelente de studiu la nivel de master care nu necesită o diplomă de licență într-o anumită profesie.

MITUL 4: Este dificil să recuperezi investiția dintr-un program de master

Cifrele sondajului longitudinal DLHE indică faptul că absolvenții au cu 20% mai multe șanse să ocupe o poziție de șef/management.

Aceste cifre sunt susținute și de Studiul Graduate Labor Market Survey elaborat de Guvernul Regatului Unit, care a constatat o rată ridicată de angajare în rândul studenților postuniversitari cu vârsta cuprinsă între 16 și 64 de ani a fost de 77,8% în 2017, comparativ cu 65,5% în rândul absolvenților de licență. Absolvenții de programe precum Managementul Ingineriei, Strategie, Marketing, Afaceri, Informatică și Economie se regăsesc adesea în listele cu cei mai bine plătiți angajați.


MITUL 5: Nu pot avea un loc de muncă în timpul programului de master

Universitățile din străinătate oferă opțiuni flexibile în ceea ce privește programele de master, o bună parte dintre studenți decid să lucreze în paralel, mai ales că studenții din UE nu au restricții pe piața muncii din Europa. 
Iată doar câteva opțiuni care v-ar ajuta să urmați sau să obțineți un loc de muncă în timpul studiilor:

Date de începere diferite: multe instituții oferă programe de master cu o dată de începere în ianuarie sau poate mai târziu. Mulți studenți aleg un program de master începând cu luna ianuarie, deoarece jobul lor le permite să rateze un an calendaristic, nu unul academic.

Opțiuni de studiu de seară și de weekend sau chiar studii cu fracțiune de normă.

Programe online: dacă ai deja un loc de muncă și nu vrei să renunți la el, dar este totuși o prioritate să studiezi o materie la nivel postuniversitar, poți alege o instituție care oferă programe de master online.

Da, vor exista întotdeauna angajatori puternici în Marea Britanie care caută cei mai buni profesioniști. Cu o diplomă de master obținută de la una dintre universitățile insulei, angajarea la o astfel de companie poate deveni foarte ușoară. Asta pentru că o diplomă de la o instituție din Marea Britanie are o mare valoare.

O astfel de diploma este o garantie pentru orice angajator ca viitorul sau angajat este un adevarat profesionist, foarte bine pregatit, pe care se poate baza.