Blog in Romanian

Cum obții viza de student în Marea Britanie?

termenul limită de aplicare al universității metropolitane din Londra
Mulți oameni visează să obțină o educație în străinătate, mai ales în una din cele mai bune țări pentru asta – Marea Britanie. Dacă intenționați să intrați în Marea Britanie, atunci este necesară o viză de student pentru aceasta.

Există patru tipuri de vize disponibile pentru studiu în această țară:
- Viza de student
- Viză de studii pe termen scurt
- Viza de Student Copil pentru scoala primara de la 4 la 17 ani
- Viză de vizitator standard pentru o perioadă scurtă de până la 6 luni

O viză de student este optimă pentru cei care urmează să se înscrie în programe de studii pe termen lung pentru 11 luni sau mai mult. Viza oferă dreptul de a lucra până la 20 de ore pe săptămână, iar în timpul vacanțelor la un loc de muncă cu normă întreagă.

O viză de studiu pe termen scurt este valabilă pentru 6 -11 luni. Acest tip de viză permite să lucreze studenţilor  nu mai mult de 10 ore pe săptămână, la fel și cu o viză de vizitator standard.
Regulile de aplicare pentru o viză sunt destul de ridicate în ceea ce privește cerințele lor și depind de țara solicitantului. Pentru a aplica pentru o viză de student în Marea Britanie, trebuie să obțineți de la universitate o Confirmare a Acceptării pentru Studii (CAS). Pe site-ul oficial se completează un chestionar, după care, într-unul dintre centrele de viză din țara dumneavoastră, vă faceți o programare la care va trebui să depuneți documentele biometrice și de viză.

Lista de documente necesare pentru viză:
- pasaport valabil minim 6 luni de la data depunerii;
- Un extras din contul dvs. bancar sau al sponsorului. Cel puțin 1.100 de lire sterline. Extrasul de cont nu trebuie să fie mai vechi de o lună la momentul depunerii documentelor;
- În cazul sponsorizării, scrisoarea trebuie să confirme acordul sponsorului la finanțare;
- Consimțământul părinților dacă studentul are sub 18 ani;
- Confirmarea Acceptării pentru Studii (CAS). Cererea se depune cu cel puțin trei săptămâni înainte de începerea cursului și nu mai devreme de 6 luni înainte de plecarea în Marea Britanie;
- certificatul IELTS;
- certificatul ATAS pentru licenţa;
- Adeverinta de muncă a parintilor sau sponsorului, cu indicarea functiei si a salariului;
- Taxe consulare și medicale.

Mai mult, dacă vrei să-ți reînnoiești viza de student, este important ca curriculumul să fie la un nivel mai înalt față de cel precedent și să fie similar cu specialitatea ta. Costul vizei este de 475 GBP. Termenul limită de depunere a dosarului este cu cel puțin 3 luni înainte de începerea cursului.