Cea mai bună modalitate de a începe pregătirea pentru examenul de admitere este practica zilnică în limba engleză. Profesorii din școli și profesorii particulari sunt mentorii noștri care ne pot îndruma, ne asculta, ne corectează și ne pot oferi sfaturi. Cel mai important factor în obținerea rezultatului dorit este propria disciplină. Trebuie să aloci cât mai mult timp și energie zilnic în pregătirea pentru examen.
Implicați limba engleză în viața de zi cu zi: schimbați setările de limbă ale telefonului în engleză, ascultați muzică, podcasturi BBC și radio și atașați autocolante la obiectele din acasă pentru a vă ajuta să vă amintiți cuvintele. Faceţi cunoştinţă cu un vorbitor nativ și exersați cu el. Asigurați-vă că nu doar absorbiți cunoștințele teoretice, ci și că puteți să le aplicați în practică. Adesea scrieți texte pe subiectele din testare și vizionați filme sau emisiuni în limba engleză. Înregistrați-vă discursul, astfel încât să vă puteți auzi propriile greșeli și să le corectați mai repede decât atunci când cineva vă corectează. Citirea în limba engleză este o abilitate importantă și vă ajută să vă creșteți vocabularul, să înțelegeți structura propozițiilor și să înțelegeți rapid esenta textelor.
Toate aceste îndrumări vă vor ajuta să îmbunătățiți abilitățile necesare pentru a susţine testul. Cerințele de admitere la universitate cer de obicei ca rezultatul IELTS să fie de 5,5 sau mai mare. Certificatul este valabil doi ani. Puteți susține testul în străinătate, la un centru acreditat din țara natală sau la o școală de limbi străine specializată.
Pe lângă testul internațional IELTS, universitățile au şi propriul examen de admitere, care este gratuit. Structura examenului este mai simplă și diferă de IELTS, testează abilitățile scrise și orale.
Pe lângă pregătirea pentru test, trebuie să găsiți un echilibru între studiu și odihnă. Acordați-vă timp să vă odihniți și să vă recuperați. Găsiţi ceva care vă revigorează și inspiră. Cel mai important lucru în toată pregătirea pentru examen este scopul și perspectiva de a vedea ce poţi obțiine după ce ți-ai îndeplinit obiectivul.