Blog in Romanian

Scrisoare de motivaţie

Cazarea universități metropolitane din Londra
Dacă urmează să intri într-o universitatre din Marea Britanie, atunci ai observat în mod deliberat că pachetul de documente include o scrisoare de motivaţie. Aceasta este una dintre cele mai importante acte după certificatul IELTS.

Comisia de admitere acordă adesea o mare atenție scrisorii de motivaţie, prin urmare, completarea corectă a scrisorii vă crește șansele de câștig. O declarație personală este un eseu, a cărui esență este ca studentul să-și dezvăluie potențialul, ambiția și dorința de a învăța.

Principala cerință a scrisorii este structura și conținutul informațiilor. Introducerea și încheierea scrisorii fac cele mai bune impresii. Vă rugăm, încercați să scrieți concis, pe înțelesul tuturor și fără greşeli gramaticale complexe. De la bun început, spune-ne ce specialitate ai ales, de ce vrei să o studiezi, arătați implicare și interes. Apoi, indicați unde ați studiat, despre meritele, talentele, calitățile, deschideți-vă cât mai mult posibil și nu vă sfiați de realizările personale. După aceea, povestește despre experiența ta, despre cum ai depășit dificultățile și despre perspectivele tale de carieră. La sfârșitul scrisorii, menționați de ce ar trebui să fiți admis la universitate, cum vă poate ajuta și transmiteţi valoarea proprie. Scopul principal este să interesezi universitatea în candidatura ta.

Este necesară o scrisoare de motivaţie atât pentru studiile de licență, cât și pentru studiile postuniversitare sau doctorale în Marea Britanie. Verificați cerințele pe site-ul universității alese de dvs., deoarece țara gazdă poate, în unele cazuri, să accepte doar textul scris de mână al unui potențial student.

Cu siguranță, evitați copierea scrisorii altcuiva, acest lucru poate afecta decizia comisiei de admitere. Evită greșelile de ortografie sau faptele false. Înainte de a trimite o declarație personală, este mai bine să o citești cu voce tare de mai multe ori și să o dai cuiva în care ai încredere să o citească pentru a redacta textul de cuvinte care sunt de prisos, propoziții inutile sau, dimpotrivă, să adauge un supliment.

Așadar, onestitatea, sinceritatea intențiilor și marele interes sunt începutul unor mari perspective de a studia în Marea Britanie.